Geen kale muren meer met deze creatieve DIY-ideeën! 

Niets saaier dan kale muren, toch? Je kan ervoor kiezen om ze te behangen, er fotokaders aan te hangen, of voor iets creatiever te gaan. Wat inspiratie komt in dat geval altijd van pas, dus hier lees je alvast enkele originele ideeën om zelf de handen uit de mouwen te steken. 

1. Macramé muurhangers

Macramé is weer helemaal terug van weggeweest, het is dan ook perfect om een boho-sfeer toe te voegen aan je interieur. Wist je dat je eenvoudig zelf je macramé muurhanger kan maken? Dat doe je met wat katoenen touw en een houten stok of tak. 

Er zijn talloze tutorials online beschikbaar die je stap voor stap uitleggen hoe je de verschillende knopen maakt. Het leuke eraan is dat het zowel eenvoudig als complex kan zijn, afhankelijk van het patroon dat je kiest. Ideaal om een saaie muur direct op te vrolijken!

2. Geometrische muurkunst

Geometrische vormen zijn eenvoudig te maken en geven een modern, strak effect aan je interieur. Ga meteen op de muur aan de slag met behulp van schilderstape om scherpe lijnen te creëren. Voor een subtielere aanpak kun je kiezen voor geometrische houten vormen die je aan de muur bevestigt. Combineer verschillende kleuren en vormen om een uniek en persoonlijk ontwerp te maken dat perfect past bij jouw woonstijl.

3. DIY-Plantenwand

Meer groen in huis is altijd een goed idee. Planten hebben niet alleen een positieve invloed op de luchtkwaliteit in huis, ze brengen ook leven in een ruimte. Maak een DIY-plantenwand door houten planken aan de muur te bevestigen en daarop kleine potjes te plaatsen. Schakel zeker eerst een stukadoorsbedrijf in zodat je bouwt op een gladde basis. Kies voor hangplanten zoals de Epipremnum of vetplanten die weinig verzorging nodig hebben. 

4. Spiegelcollage

Spiegels komen altijd van pas om te checken of je make-up look en outfit goed zitten, maar ze dragen ook enorm bij aan de uitstraling van je interieur. Ze laten een ruimte namelijk groter en lichter lijken en een spiegelcollage is dus een leuke manier om dit effect te maximaliseren. 

Een stukadoor uit Apeldoorn zorgt ervoor dat je start met een goede basis. Verzamel hierna enkele spiegels in verschillende vormen en maten en creëer een speelse collage aan de muur. Je kan oude pareltjes op de rommelmarkt vinden en deze eventueel een nieuw kleurtje geven voor een persoonlijk tintje. Hang ze stevig op, want spiegels kunnen behoorlijk zwaar zijn.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo